Webinar ‘Ouderschap en scheiding’

Bij een scheiding komt er veel kijken. Er valt heel veel te regelen tussen (voorlopig nog) partners die weldra individuele ouders worden van (een) gezamenlijk(e) kind(deren). Over de juridische kant en het financiële luik is er al heel wat informatie beschikbaar. Maar ben je voldoende ingelicht over de ‘emotionele roller coaster’ waar jullie samen met je kind(eren) in terecht kunnen komen?

Locatie

Mechelen 2800 . bij jou thuis

En hoe vertel je je kind dat je gaat scheiden? Sta je voldoende stil bij de impact van de scheiding op de kinderen en hou je voldoende rekening met zijn/haar/hun stem in dit verhaal?
Je kind steunen tijdens en na de scheiding
Een scheiding heeft een zware impact op een kind en zo’n life-event is voor een kind daarenboven ook veel moeilijker te begrijpen/plaatsen dan voor een volwassene.
Tijdens deze lezing is er vooral aandacht voor de belevingswereld van je kind in het hele scheidingsproces. Hoe breng je de scheidingsboodschap? Hoe blijf je waken over ieders welbevinden tijdens deze moeilijke periode? Wat is voor het kind belangrijk? Zaken die allemaal besproken worden tijdens deze interactieve lezing.

Helga Smet, erkend bemiddelaar, brengt aandachtspunten naar voor met betrekking tot ‘de scheiding’ door de ogen van je kind.

Deze webinar wordt u aangeboden door Opvoedingswinkel Mechelen, Avansa, Gezinsbond en CM.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis
Inschrijven

Info en inschrijven:
www.avansa-regiomechelen.be
015 44 41 00

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Di Okt 26
Locatie

Mechelen

Wo Okt 27
Locatie

Sint-Katelijne-Waver

Vr Okt 29
Locatie

Mechelen