Kortingskaarten groot gezin

Grote gezinnen genieten van grote voordelen. Telt je gezin minstens drie kinderen? Dan kan je via je plaatselijke afgevaardigde van de Gezinsbond de kortingskaart Grote gezinnen van de NMBS aanvragen.

Met deze kaart krijg je:

  • 50 % korting op individuele treintickets van de NMBS
  • 50 % korting op een 10-rittenkaart van de NMBS voor een vast traject
  • korting in sommige gemeentelijke voorzieningen (o.a. zwembad) of bij privé-initiatieven die spontaan korting geven aan grote gezinnen en deze kortingskaart als bewijsstuk aanvaarden
  • korting in heel wat buitenlandse musea (meestal overheidsmusea, maar ook privémusea in o.a. Spanje, Frankrijk en Italië).

 

trein

Hoe vraag je je kortingskaart aan?

Kom je in aanmerking voor een kortingskaart groot gezin?
Vraag de kaart dan zo snel mogelijk aan.

Kortingskaarten aanvragen

Gezinnen met drie of meer kinderen, die lid zijn, hebben recht op kortingskaarten waarmee ze van een korting op het openbaar vervoer van de NMBS (op de individuele tickets) kunnen genieten.

Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij Isabelle, info@gezinsbond-olvw.be.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan 4 kinderen of niet begeleid: korting van 50 procent. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de Kortingskaart voor grote gezinnen.

 

Wat heb je voor deze aanvraag nodig?

  • formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente
  • voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas of inschrijvingsbewijs van de school
  • 6 euro administratiekosten per gezin te storten op rekeningnummer BE 87 9730 1531 2694 van Gezinsbond OLVW.

 

Je kortingskaart kwijt? Geef Isabelle even een seintje. Zij zorgt voor een duplicaat. Dat duplicaat kost je 5 euro. info@gezinsbond-olvw.be of 015/76.12.48.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.